W obliczu epidemii nasza odporność ma znaczenie kluczowe jak chyba nigdy dotąd. Z aptek znikają w ekspresowym tempie wszystkie preparaty, które obiecują zwiększenie odporności. Tymczasem nie potrzeba wcale łykać kolejnych leków, by wzmocnić swoją odporność i siły obronne organizmu.

 

Wystarczy sięgnąć po kurkumę Kurkuma ma właściwości, które wspomagają nasz organizm w walce z różnymi patogenami, bakteriami i wirusami. Kurkuma wykazuje również działanie przeciwzapalne. Jej działanie podczas przeziębień i infekcji w typie grypy jest nieocenione. Kurkuma, zwłaszcza w połączeniu z imbirem wspomoże nasz organizm, wzmocni odporność, a w razie choroby pozwoli ją przejść łagodniej. Kurkumę można spożywać zarówno w postaci świeżej (jest to korzeń przypominający imbir) jak i sproszkowanej. Oczywiście, ta druga jest o wiele bardziej dostępna w polskich sklepach. Bez względu na to, czy używamy kurkumy świeżej czy w proszku jej działanie będzie podobne.
Stosując kurkumę codziennie, znacząco poniesiemy swoją odporność.